Το «Βαθύ κράτος» της Άγκυρας και τους πασάδες του Γενικού Επιτελείου Στρατού βλέπει ο αρθογράφος της Ζαμάν, Εργκούν Μπαμπαχάν, πίσω από τις υπερπτήσεις μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία.

«H κυβέρνηση Ερντογάν θα πρέπει να διεξάγει έρευνα για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο», γράφει χαρακτηριστικά ο Μπαμπαχάν και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι ορισμένοι δεν ήθελαν τον κ. Παπανδρέου στην Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμφωνεί, μάλιστα, με την επιλογή Παπανδρέου να θίξει το συγκεκριμένο θέμα στην ομιλία του ενώπιον των μελών της συνόδου των Τούρκων πρεσβευτών.

«Η έλλειψη έντασης φαίνεται ότι προκαλεί δυσφορία σε ορισμένους τόσο στην Άγκυρα όσο και την Αθήνα. Η συνέχιση της έντασης θα σήμαινε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών τόσο στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, όσο και την Τουρκία, η οποία έχει πλέον την ευκαιρία να αναπτυχθεί προσφέροντας εκπαίδευση, εργασία και κοινωνικές παροχές στο νέο και δυναμικό πληθυσμό της» συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος ο αρθρογράφος της ισλαμιστικής κατευθύνσεως εφημερίδας.

«Οι υπερπτήσεις που σημειώθηκαν πριν την επίσκεψη Παπανδρέου δείχνουν τον ρόλο που διαδραματίζει ο στρατός τόσο στην εξωτερική όσο και την εσωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση οφείλει να διεξάγει έρευνα για το θέμα και να αποκαλύψει τους αξιωματούχους που ευθύνονται για το γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού Η Τουρκία δεν μπορεί να αναδειχτεί σε περιφερειακή, πολλώ δε μάλλον παγκόσμια δύναμη, αν δεν διασαφηνισθούν οι ρόλοι των θεσμών στη χώρα αυτή» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Μπαμπαχάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης