Ότι η αυστηρότητα των προβλεπόμενων ποινών θα κάνει τους πάντες να συμμορφωθούν, υποστήριξε η Ζέτα Μακρή σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σχολιάζοντας τον αντικαπνιστικό νόμο.

«Θα γίνουν έλεγχοι και θα επιβληθούν κυρώσεις. Πεποίθησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται στρατός, αλλά τα συνεργεία να είναι οργανωμένα και επιτρέψτε μου την αφέλεια, οι Έλληνες πιστεύω ότι θα συμμορφωθούν. Όταν λοιπόν θα επιβληθεί το πρόστιμο που είναι 500 ευρώ για εκείνον που κάνει χρήση όπου απαγορεύεται, όταν ο καταστηματάρχης κινδυνεύει να κλείσει το μαγαζί του με την 4η φορά που θα έχει πληρώσει προηγουμένως 10.000 ευρώ, θα συμμορφωθεί», τόνισε η κ. Μακρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια είπε ότι την Τετάρτη έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης «μια επιστολή για μια υπουργική απόφαση που θεωρείται απαραίτητη, διότι δεν έχει γίνει αυτόματα η μεταφορά των ευθυνών της Δημοτικής Αστυνομίας».

Το πρόστιμο για τους παραβάτες, καπνιστές και καταστηματάρχες, θα ξεκινάει από 500 ευρώ, είπε η Ζέτα Μακρή.

«Τη δεύτερη φορά, κλιμακώνεται το πρόστιμο και φτάνει μέχρι 10.000 ευρώ. Από τότε που άρχισαν οι έλεγχοι τον Σεπτέμβριο του 2013, φαίνεται δραματική μείωση των καπνιστών. Οι καπνίζοντες είναι 14,8% και οι περιστασιακοί 10,6%. Απέχει πολύ από το ποσοστό του 42%» υποστήριξε η υφυπουργός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης