Την άρση της διάταξης του ανακριτή με την οποία δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί  ζητεί με αίτησή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Στην αίτησή του εξαπολύει βολές τόσο κατά της Δικαιοσύνης για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεσή του όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση που είχε στο πρόσωπό του, κάνοντας λόγο για «κομματικά παρασκήνια και κομματικούς καιροσκοπισμούς».

Ο Θ. Τσουκάτος μεταξύ άλλων αναφέρει για τη στάση του ΠΑΣΟΚ: «Ασφαλώς  είναι γεγονός πως η πολιτική μου παράταξη με εξίσωσε ισοπεδωτικά με περιπτώσεις άλλων προσώπων, με τις οποίες όμως δεν υπάρχει καμία αναλογία, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί για λόγους ευνόητους, ενώ πολλοί θα’ ταν στον πειρασμό -όλως υποκριτικά- να με χρησιμοποιήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση». Αφού τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ευθαρσώς και δημοσίως τις ευθύνες του, επαναλαμβάνει πως αποτελεί για πολλές δεκαετίες πραγματικότητα τα πολιτικά κόμματα να χρηματοδοτούνται  με μεγάλα ποσά από χρηματοδότες που δεν θέλουν τη δημοσιότητα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλείται μάλιστα το πόρισμα του εισαγγελέα Δημ. Παπαγγελόπουλου με το οποίο τέθηκε στο αρχείο η συναφής, όπως τη χαρακτηρίζει υπόθεση για «ανάλογες χρηματοδοτήσεις μεγάλου πολιτικού κόμματος, μέσω της λιβεριανής εξωχώριας εταιρείας ΜΑΥΟ, όπως και μέσω άλλων μεγάλων χρηματοδοτών, διά σημαντικών ποσών εκατομμυρίων δολαρίων». Ο κ. Τσουκάτος κατηγορεί τη Δικαιοσύνη πως χρησιμοποιεί διαφορετικά μέτρα και σταθμά, κάτι που αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη λειτουργία των θεσμών.

Τέλος, δηλώνει πως θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όχι μόνο τους λογαριασμούς τους δικούς του και της συζύγου του αλλά κάθε άλλου συγγενικού του προσώπου, καθώς και κάθε περιουσιακό στοιχείο της οικογένειάς του που αποκτήθηκε διαχρονικά και ζητεί, όπως λέει, να ερευνηθεί η αλήθεια, ότι δηλ. εκεί δεν έχει κατατεθεί ή επενδυθεί ούτε ένα ευρώ που να προέρχεται από αξιόποινη πράξη.

Παρόμοια προσφυγή έχουν καταθέσει άλλοι 10 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης