Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η τηλεόραση της ΝΕΤ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ακόμη προβεί στην αποστολή της επιστολής του στους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, καθώς θα ζητήσει στη μεταξύ τους συνάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να την προσυπογράψει και ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο κ. Τσίπρας είχε καλέσει τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά να αποστείλουν επιστολές προς την τρόικα με τις οποίες θα «έπαιρναν» επί της ουσίας «πίσω» την υπογραφή τους στο Μνημόνιο και τα μέτρα που το συνοδεύουν. Τώρα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως αν ο κ. Βενιζέλος προσυπογράψει την επιστολή που θα στείλει ο κ. Τσίπρας στους κ.κ. Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι, αρκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως με την εν λόγω επιστολή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την υιοθέτηση εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία. Παράλληλα, θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων. Τέλος, κατά πληροφορίες θα αναφέρεται στην επιστολή ότι πλέον τα κόμματα που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, δηλαδή το ΠαΣοΚ και η ΝΔ, εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης