Ζήτησε εξηγήσεις από το Βενιζέλο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, 18:28
Ζήτησε εξηγήσεις από το Βενιζέλο
Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την επίσκεψή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας περί «Αργεντινής που έρχεται».

Σε δηλώσεις του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Συνειδητοποιούμε πως έχει επιλέξει - γιατί γνωρίζει τι λέει - πως σήμερα κι εχθές προέβη σε μήνυμα και σαφή απειλή εκτροπής. Γιατί σε ολονών των Ελλήνων την συνείδηση, η λέξη Αργεντινή οδηγεί σε εκτροπή και τανκς».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Παρακαλώ να καλέσετε τον υπουργό Οικονομικών και να εξηγήσει τι εννοεί και ποιον απειλεί λέγοντας αυτά. Στην Αργεντινή την κρίση δημιούργησε το ΔΝΤ και η πολιτική του. Και εδώ, τις πολύ σοβαρές κοινωνικές εντάσεις, δημιουργούν αυτές οι πολιτικές. Παρόμοιες απειλές ακούσαμε λίγο πριν την ψήφιση του Mεσοπροθέσμου, από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης – ‘ή ψηφίζετε, ή τανκς’. Πολύ βαριές απειλές να ακούγονται έξω από την Προεδρία της Δημοκρατίας».

«Είστε κυβέρνηση αδίστακτη, κυνική και επικίνδυνη για το λαό και τη Δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κανείς Έλληνας πολίτης, δεν απειλείται και δεν θα έπρεπε να νοιώθει πως απειλείται, γιατί αν κάτι μας χαρακτηρίζει ως κυβέρνηση, είναι η νομιμότητα και η προσήλωσή μας στο δημοκρατικό πολίτευμα», απάντησε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, συμπληρώνοντας για λογαριασμό της κυβέρνησης, πως τα παραπάνω ισχύουν «ακόμα και για όσους υπερασπίζονται έξω απ’ τη Βουλή, απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τον καταστατικό χάρτη της χώρας».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, 18:30