Με καθυστέρηση 11 μηνών επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών να καλύψει την κενή θέση του γενικού γραμματέα Εσόδων και παράλληλα τα κενά και τις δραματικές καθυστερήσεις που έχουν δημιουργηθεί στην αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε χθες «αγγελία» στο πρόγραμμα «Διαύγεια», καλώντας οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα Εσόδων να υποβάλει αίτηση το αργότερο έως τις 4 Δεκεμβρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιεστικό χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων συναρτάται με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο απέναντι στην τρόικα για κάλυψη της θέσης το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου, ώστε από τις αρχές του 2013 ο νέος «τσάρος» των εσόδων και των ελέγχων να πιάσει κανονικά δουλειά.

Οι αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα είναι διευρυμένες. Στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η επιλογή των προϊσταμένων εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ, και η αλλαγή τους αν δεν πιάνουν τους στόχους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί. Παράλληλα, θα είναι υπεύθυνος για τους διενεργούμενους ελέγχους και θα μπορεί να εισηγείται νομοθετικές ρυθμίσεις στον υπουργό Οικονομικών ή πειθαρχικές διώξεις για τη διασφάλιση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς στις υπηρεσίες που υπάγονται στις αρμοδιότητές του.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης