Δύο άρθρα, η επιβολή ειδικού φόρου στις μικρές επιχειρήσεις ζυθοποιίας και η διαχείριση των απορριμμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αντιρρήσεων των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, οι οποίοι και ζήτησαν την απόσυρση τους, κατά την τοποθέτηση τους στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου με συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για ενεργειακά θέματα.

Ειδικότερα, την απόσυρση του άρθρου 52 που προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου στις μικρές επιχειρήσεις ζυθοποιίας ζήτησε ο εκπρόσωπος του κλάδου Δημήτρης Πολιτόπουλος, ενώ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα την καταψηφίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, την κάθετη αντίθεση τους στην διάταξη που αφορά την διαχείριση των στέρεων αποβλήτων, εξέφρασαν τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκούρλετης δήλωσε ότι άκουσε με προσοχή και έλαβε σοβαρά υπόψη του τους εκπροσώπους των μικρών επιχειρήσεων ζυθοποιίας, προτείνοντας τους να επισκεφθούν τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ώστε να συζητήσουν μαζί του το πρόβλημα. Προσέθεσε δε ότι αυτά που υποστήριξαν περί δημιουργίας καρτέλ «χρίζουν έρευνας, και πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης