Εμμένει στη θέση της η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία απέστειλε εκ νέου την Τετάρτη κλήση προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα να παραστεί την Παρασκευή σε συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών καλείται να παραστεί ενώπιον της επιτροπής, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για επιλογές του, αλλά και ευρύτερα για τη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η κα Κωνσταντοπούλου προτίθεται να καλέσει εκ νέου τον κ. Στουρνάρα και την ερχόμενη εβδομάδα εκ νέου, αυτή τη φορά για την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens.

Υπενθυμίζεται ότι η o κ. Στουρνάρας  είχε κληθεί και την περασμένη Δευτέρα, αλλά δεν είχε παραστεί, επικαλούμενος αδυναμία λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στην οικονομία, ενώ είχε αντιπροτείνει ημερομηνίες μετά τις 6 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει, σε περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας αρνηθεί να παρουσιαστεί, να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις τόσο του κανονισμού της Βουλής όσο και της ποινικής δικονομίας που προβλέπουν ακόμη και τη βίαιη προσαρμογή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης