«Οι σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

Αφού παραθέτει αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και την θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας δεν θα την πληρώσουν, ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε οι πολίτες και η πολιτεία», η κ. Αυγέρη σχολιάζει ότι «αυτό το ακούμε ξανά και ξανά από κυβερνητικά χείλη, μετά από κάθε τραγικό περιστατικό δολοφονικής οπαδικής βίας που συμβαίνει επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, και δυστυχώς τα περιστατικά αυτά είναι πολλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραθέτει, επιπλέον, απόσπασμα από συνέντευξη του πρωθυπουργού τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες μέρες μετά από τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εάν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ», ότι «βλέπετε ότι μιλάμε λίγο και πιστεύω ότι κάνουμε αρκετά» και ότι «μέσα σε αυτή την τραγωδία ας είναι αυτό μία ευκαιρία να κάνουμε επιτέλους αυτό το οποίο περιμένει όλη η ελληνική κοινωνία». Η κ. Αυγέρη σημειώνει κατόπιν αυτών ότι «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προχωρούσε στην ανακοίνωση δέσμης μέτρων» και πως «ενάμιση χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2023, Κροάτες χούλιγκαν διέσχιζαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια. Νεκρός ακόμη ένας νέος άνθρωπος. Ο Μιχάλης Κατσουρής». Προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA, ανακοινώνει τα ίδια μέτρα για τη βία στο ποδόσφαιρο και δηλώνει για μια ακόμη φορά πόσο αποφασισμένος είναι», παραθέτοντας σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον περασμένο Αύγουστο.

«Όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στην πράξη. Λόγια και μόνο λόγια», τονίζει η κ. Αυγέρη. Σημειώνει ότι «το περασμένο Σάββατο, μετά την επίσκεψή του στον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την άμεση εφαρμογή τεσσάρων μέτρων», για να τονίσει καταληκτικά: «Η κυβέρνηση φαίνεται να τα υιοθετεί. Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι αν πράγματι θέλει και μπορεί να τα εφαρμόσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης