Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης που διέρρευσαν και η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, ο κ. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στο να διασωθεί ή να χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χώρα «έχει πολλή δουλειά» μπροστά της.
Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7, που θα έχουν συνάντηση στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας.

Πηγή: Reuters