«Χαμένος» βγήκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος στην κόντρα του με την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερα χρόνια, στον απόηχο της τραγωδίας στο Μάτι.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε τη Ρένα Δούρου, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του κ. Γρηγοράκου, για προσβολή της προσωπικότητάς της, με αφορμή δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και σε γνωστή ιστοσελίδα, το καλοκαίρι του 2018, αμφισβητώντας την επαγγελματική της πορεία. Ο πρώην βουλευτής είχε κατηγορήσει την κ. Δούρου πως δεν είχε επαγγελματική εμπειρία για να εξελιχθεί ως Περιφερειάρχης.   «Απ’ όσο θυμάμαι, είχε δουλέψει μόνο στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος, με αποτέλεσμα, να προσφύγει στα δικαστήρια η Ρένα Δούρου καταθέτοντας αγωγή σε βάρος του. «Ενημερώνω τον γνωστό για την κομματική του πορεία, βουλευτή  ότι ουδέποτε υπήρξα επαγγελματικό στέλεχος κόμματος, ούτε προϊόν κάποιου κομματικού σωλήνα. Για χρόνια κόλλησα ένσημα δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, έμεινα άνεργη όπως τόσοι και τόσοι συνομήλικοι μου εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων που μετείχε ή στήριζε το κόμμα του», είχε δηλώσει μάλιστα τότε η κ. Δούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υπ’ αρ. 120/2022 απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι  ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  σκόπιμα διέδωσε ισχυρισμό που ήξερε ότι ήταν αναληθής, ακόμη και μετά από σχετική δημόσια ανάρτηση της Ρένας Δούρου που τον κάλεσε να διορθώσει το λάθος του, θυμίζοντας ότι για αντίστοιχο συκοφαντικό ισχυρισμό είχε υποχρεωθεί σε αποζημίωση και ο Αργύρης Ντινόπουλος, πριν από  χρόνια,  από τη Δικαιοσύνη και σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον κ. Γρηγοράκο να καταβάλει ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των 4.000 ευρώ, πλέον τόκων που υπολογίζονται από το 2018 οπότε υποβλήθηκε  η αγωγή, καθώς και το συνολικό ποσό των 2.100 ευρώ. Επίσης,  υποχρεούται να δημοσιεύσει με δικές του δαπάνες την εν λόγω απόφαση στις εφημερίδες “Εφημερίδα των Συντακτών” και “Καθημερινή”. Ο Γρηγοράκος είχε καταθέσει  και ο ίδιος αγωγή εναντίον της κ. Δούρου, από την οποία όμως παραιτήθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση υπόκειται πάντως σε έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης