Η σημερινή συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup ξεκίνησε στις 16.00 το απόγευμα, στις Βρυξέλλες. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε νωρίτερα ότι περιμένει μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση και ότι ανυπομονεί γι’ αυτήν, ενώ σημείωσε πως «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα ως σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να επιταχύνει λίγο τις προσπάθειες, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία» και συμπλήρωσε ότι «χρειαζόμαστε πρόοδο πριν μπορέσουμε να πάρουμε περαιτέρω αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα».

Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση είπε ότι «Παλεύουμε για την ακεραιότητα της ευρωζώνης και την ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία είναι φίλη χώρα της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας».

Επιπλέον τόνισε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή και συνοψίζεται στο ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες από την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει στήριξη από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Μοσκοβισί: Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες από την Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, 17:47

Πιέζει την ελληνική κυβέρνηση ο Ντάισελμπλουμ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, 15:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης