Έγγραφο που αποδεικνύει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο «Δράκος των Εξαρχείων», που κατηγορείται για τις έξι επιθέσεις σε γυναίκες στα νότια προάστια και στα Εξάρχεια, δεν είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού έχει στα χέρια της η Εισαγγελία εφετών Αθηνών σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ζούγκλας.

Με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου και με αριθμό πρωτοκόλλου 1020/7369/1-α ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας αναφέρει στις δικαστικές αρχές ότι «ο αναγραφόμενος στο θέμα υπόχρεος ουδέποτε εμφανίστηκε στην υπηρεσία μας από αρχής επιβολής των περιοριστικών του όρων μέχρι και την 20/11/2023».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις μια ημέρα δηλαδή μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων, μέσω επίσημης αλληλογραφίας, ο συγκεκριμένος αξιωματικός ενημερώνει όπως οφείλει τις δικαστικές αρχές. Παρόλα αυτά χθες το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε επίσημη ανακοίνωση του ενημέρωσε πως «μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού».

Και τα ερωτήματα που γεννιούνται πολλά… Πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια, άγνοια, προχειρότητα ή μήπως παραπλάνηση από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία όφειλε να γνωρίζει την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου; Εκτός αν η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ακόμα και μετά από το συγκεκριμένο έγγραφο, θεωρεί ότι όντως υπάρχει υπηρεσιακή αβλεψία και αδιαφορία.

Άραγε, ο κ. Οικονόμου πριν «κρεμάσει στα μανταλάκια» τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ρώτησε τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτό το έγγραφο; Πληροφορίες της “Ζούγκλας” κάνουν λόγο για…. ερημοποίηση του τμήματος και για προσωπικό που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τρία και τέσσερα διαφορετικά αντικείμενα εργασίας με κίνδυνο να υποπέσει σε λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η… μετακίνηση προσωπικού από τα «Επίσημα», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, ακόμα δεν αφορά την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ίσως λόγω… απόστασης από το κτήριο της λεωφόρου Κατεχάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης