Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ εξέφρασε αντιπροσωπεία του κόμματος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση και «για την ανασυγκρότηση της ΔΕΠΑ ως δημόσιας επιχείρησης με ακόμα πιο αποτελεσματικό αναπτυξιακό και παραγωγικό προσανατολισμό».

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Π. Λαφαζάνη, τους βουλευτές Θ. Πετράκο και Ε. Ουζουνίδου -υπευθύνους του τομέα Ενέργειας- και τον Ν. Γεωργακάκη, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ «θα στερήσει έναν αποτελεσματικό μοχλό κοινωνικοοικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας αλλά και της ευρύτερης δραστηριοποίησης στη ΝΑ Ευρώπη».

Τα στελέχη του κόμματος υποστήριξαν επίσης ότι καθίσταται προβληματική η συμβολή της ΔΕΠΑ στην ενεργειακή προσπάθεια της χώρας.

Ανέφεραν ακόμη ότι η ιδιωτικοποίησή της «θα παραδώσει στον ιδιώτη το σύνολο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα αξίας 920 εκατ. ευρώ, χωρίς κόστος μετά τη λήξη της άδειας διανομής των ΕΠΑ, θα ζημιώσει ακόμη και ταμειακά το Δημόσιο και θα στερήσει ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης ενεργειακής διπλωματίας από τη χώρα, καθιστώντας αμφίβολη τη συνέχιση σχεδίων εθνικής σημασίας, όπως οι ενεργειακοί αγωγοί» .

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος