Ένα μεγαλόπρεπο «όχι», ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί από βουλευτής Επικρατείας ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης – σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – να μπορέσει να μπει στη Βουλή. Παράλληλα, σήμερα το πρωί (21/9) και ο βουλευτής Όθωνας Ηλιόπουλος δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ως γνωστόν  η Έλενα Ακρίτα είναι βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί στην Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο Action 24, η Έλενα Ακρίτα σημείωσε πως είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και πως θέλει να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

Συγκεκριμένα, η κ. Ακρίτα ανέφερε: «Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του.

Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι».

Ως γνωστόν, η  Έλενα Ακρίτα απέσυρε την στήριξή της στην Έφη Αχτσιόγλου και μετά τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου δήλωσε πως θα ψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης