Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο εφοριακοί πήραν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να μην αποκαλύψουν τους παράνομους λογαριασμούς της Siemens.

Ο κ. Μπέζας έδωσε εντολή σε οικονομικό επιθεωρητή να λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον επανέλεγχο των χρήσεων έως και το 2003 και να διερευνήσει την πληρότητα και το σύννομο των ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις χρηματισμού θα διενεργηθεί και έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων, που πραγματοποίησαν τους ελέγχους. Επίσης, ύστερα από απόφαση του κ. Μπέζα θα συγκροτηθούν Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου τα οποία θα διενεργήσουν ελέγχους στην εταιρία Siemens.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης