Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΚΚΕ  κατά την εξέλιξη της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια.

«Υπουργό νούμερο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ  Χρήστος Κατσώτης τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ο ίδιος τους είπε ότι καταργούν την ιστορία του κόμματός τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις απεργίες που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εν μέσω των απεργιών στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας ότι είχε μικρή προσέλευση ενώ αναφέρθηκε και σε «συνδικαλιστές της συμφοράς» για ένα άρθρο «που δεν γνωρίζουν».

Πιο αναλυτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη, αποτελεί πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και αναρωτήθηκε «τι θα κάνατε αν κυβερνούσατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνατε επανάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο, και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου».

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου. Ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης.

Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ένα σημείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε σκωπτικά πως «η συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση» και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν, πρόσθεσε: «Τόσο ρεζίλι έχετε γίνει».

Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα, με τον βουλευτή Χρήστο Κατσώτη να υποστηρίζει ότι το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό νούμερο».

«Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε, λέγοντας: «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού.

Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις… Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης