Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε ανοικτή συνέλευση του κόμματος στην πλατεία Ανεμόμυλου, στην Αμαλιάδα.

Όπως τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, «κάνει πολύ μεγάλο λάθος η κυβέρνηση αν νομίζει ότι η συναίνεση στα περιοριστικά μέτρα που εισηγήθηκαν οι επιστήμονες, είναι μία γενικευμένη συναίνεση στο δρόμο της νέας κοινωνικής καταστροφής που ακολουθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν τολμά να παρουσιάσει ένα σχέδιο, το οποίο να οδηγεί πραγματικά στο δρόμο της ανάπτυξης», προσθέτοντας ότι «αν μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από αυτή την περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης, που ακόμα δεν έχει τελειώσει και δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί, είναι ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι κυρίαρχες οικονομικές στρατηγικές».

«Δεν μπορεί» όπως είπε, «να υπάρξει έξοδος από την κρίση και από την ύφεση, εάν είμαστε μέσα από τον ζουρλομανδύα των πολιτικών λιτότητας. Δεν μπορεί τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ στήριξης από την Ευρώπη να πάνε μόνο σε γερμανική τεχνολογία για αιολικά πάρκα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ψηφιακά συστήματα της Siemens, διότι αυτό καταλάβαμε από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης, «αν θα πατήσει πόδι και θα διεκδικήσει κάποια από αυτά τα χρήματα να πάνε για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα και αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα άλλο, πιο ισορροπημένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, που δεν θα στηρίζεται μόνο στον τουρισμό και στις υπηρεσίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η υγειονομική κρίση μάς έχει αναγκάσει να μην μπορούμε τώρα να το προσδιορίσουμε χρονικά, αλλά σε κάθε περίπτωση», όπως επεσήμανε, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, όχι να φτιάξουμε ένα κόμμα μητρώου, οπαδών και φίλων, αλλά ένα κόμμα όπου κάθε οργάνωση στο χώρο της θα είναι παραγωγός ιδεών, θα έχει την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις σχετικά με το τι κάνει, ένα κόμμα που θα είναι φυτώριο νέων ιδεών, που θα λειτουργεί με συντροφικότητα, αλληλεγγύη συλλογικότητα και δημοκρατία».

«Για εμάς», συνέχισε, «η πολιτική δεν είναι μία υπόθεση αθροίσματος ή στέγης προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών, αλλά είναι πρώτα μια υπόθεση για τους πολίτες, είναι μία ανιδιοτελής στράτευση για την εξυπηρέτηση των μεγάλων αξιών της αριστεράς με ανιδιοτέλεια και εμπιστοσύνη». Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι «η αξία της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της προσπάθειας να μειωθούν οι ανισότητες, πρέπει να αποτελούν τις μεγάλες μας ιδέες και αυτά να εξυπηρετούν στο τέλος της ημέρας οι προτάσεις μας και τα προγράμματά μας, και όχι με μία λογική περί ιδεολογικοποίησης, γιατί το δύσκολο στην πολιτική είναι να κάνεις πολιτική για το σήμερα, να λύνεις ανάγκες για το τώρα, αλλά να μπορείς να στοχεύεις και στο μεσοπρόθεσμο και στο στρατηγικό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης