«Πουλάνε ηρεμία και.. τρέλα» πριν το Συνέδριο είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της «Εφημερίδας των Συντακτών» η οποία κατά τεκμήριο γνωρίζει το τι ακριβώς συμβαίνει στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου. Ένα περίπου 24ωρο πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες τόσες ώρες μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, οι πάντες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα του κόμματος η οποία δύσκολα γίνεται πιστευτή από τους πολίτες δεδομένων των απίστευτων διαρροών για το τι ακριβώς συμβαίνει στην πολιτική ηγεσία. Έτσι, με τίτλους όπως, «Πρόεδρος υπό προθεσμία» ή «Ο Κασσελάκης παραμένει μέχρι τις Ευρωεκλογές» ή ακόμη «Καμία “λευκή επιταγή” στον Κασσελάκη», τα μέσα μαζικής ενημέρωση την επαύριον της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματίας δίνουν μια εικόνα σύγχυσης μεταξύ των μελών του ηγετικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, με άτυπη ενημέρωση η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει αφενός ότι το μόνο διακύβευμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη» και ξεκαθαρίζει ότι η Πολιτική Γραμματεία στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι «μόνο ένα μέλος του οργάνου ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η ανάκληση της προχθεσινής επιστολής Κασσελάκη κάτι που απορρίφθηκε», και ότι «το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISyriza».

Ωστόσο, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν πως δεν ζήτησε μόνο ένα μέλος να πάρει πίσω την επιστολή ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ο πρόεδρος αναγκάστηκε να υποχωρήσει στις θέσεις του από τη στιγμή που μόλις τρία μέλη της Π.Γ. τον στήριξαν.

Ο διάλογος με τον Τεμπονέρα

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΓ, τα «φώτα» τράβηξε και ο έντονος διάλογος μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος «σήκωσε το γάντι» λέγοντας ότι «το  “άλλαξε τα όλα” δεν σημαίνει ”διέλυσε τα όλα”… Είμαστε Αριστεροί. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή. Όλοι κρινόμαστε» ενώ κατέληξε με τη φράση «Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο Πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής» απαντώντας ουσιαστικά στον Κασσελάκη για το θέμα του ερωτηματολογίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στη συνεδρίαση «δεν γίνεται να προχωρήσουμε αν με αμφισβητείτε συνέχεια» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος με τον Διονύση Τεμπονέρα:

Τεμπονέρας: «Δεν σε αμφισβητεί κανείς πρόεδρε».

Κασσελάκης: «Εσύ με αμφισβητείς».

Τεμπονέρας: «Εγώ πρόεδρε; Όχι βέβαια».

Όσον αφορά την επιστολή Κασσελάκη από το Λονδίνο, προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την οποία επέκριναν άπαντες, λέγοντας ότι περιείχε προσβλητικούς όρους για εκείνους, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε συμβιβασμό, ωστόσο εξαίρεσε τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος επέμενε να μπει το θέμα σε ψηφοφορία.

«Εφόσον βεβαιώνετε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αποσύρω την επιστολή, φραστικά για όλους εκτός από εσένα» φέρεται να είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης προς τον κ. Τεμπονέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης