Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην οποία του ζητά να προχωρήσει σε άρση του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Στην επιστολή του ο κ. Γλέζος – αφού πρώτα παραθέτει μία σειρά ιστορικών γεγονότων που αποδεικνύουν τη θετική στάση του ελληνικού λαού απέναντι στη Ρωσία – απευθύνει έκκληση προς τον κ. Πούτιν, επικαλούμενος τα ανθρωπιστικά του αισθήματα και την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο λαών, να μην εφαρμοστεί το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζει, πάντως, ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία αποφάσισε να επιβάλει εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε., προσθέτοντας όμως ότι «εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες».

Αναφερόμενος στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, υπενθυμίζει στον Ρώσο πρόεδρο ότι οι Έλληνες ήταν οι μόνοι που δεν απέστειλαν στρατιώτες στο Ανατολικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως δηλώνει ο κ. Γλέζος «το αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε»».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ακόμη ότι ο ελληνικός λαός ήταν σταθερά αντίθετος με «τις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε.», σε ό,τι αφορά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, την εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας.
Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο η Ελλάδα «πλ
ήρωσε ακριβά την παραπάνω στάση της», καθώς Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο έγιναν «τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης