Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να μεταβεί το πρωί στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», αφού χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σοβαρές τις καταγγελίες εργαζομένων για στοχοποίηση εξαιτίας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζήτησε χθες την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία σήμερα το πρωί θα μεταβεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία που έκαναν εργαζόμενοι ότι δέχονται απειλές και στοχοποιούνται συνολικά ή επιλεκτικά πως στηρίζουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γεωργιάδης διάβασε τη σχετική ανάρτηση των εργαζομένων στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και ανέφερε πως «η καταγγελία αυτή είναι ιδιαιτέρως σοβαρή», υπενθυμίζοντας πως η νομοθεσία απαγορεύει πάσης φύσεως bullying κατά εργαζομένων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι «οι εργαζόμενοι “στο Κόκκινο” ανάρτησαν μία ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν bullying κατά των εργαζομένων λόγω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ με πολύ σοβαρές κατηγορίες».

Αδ. Γεωργιάδης: «Το bullying στον χώρο εργασίας απαγορεύεται από την εργατική νομοθεσία»

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι το bullying στον χώρο εργασίας απαγορεύεται από την εργατική νομοθεσία, όπως και κάθε είδους ψυχολογική βία. Γι’ αυτό το λόγο η Επιθεώρηση Εργασίας άμεσα (σ.σ. χθες) θα ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας όλων των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ και το αν ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων, ότι εν μέσω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να ασκήσουν ψυχολογική βία στους εργαζομένους τους», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω να το κάνετε και σε ιδιοκτησία σας, η οποία απ’ ότι είδα με σημερινό πρωτοσέλιδο “κατηγορείται” ότι υπήρχαν απλήρωτα, δεδουλευμένα και απλήρωτες αποζημιώσεις».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τον χαρακτήρισε ανενημέρωτο για την υπόθεση που ανέφερε η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία όπως είπε, «είναι επανάληψη παλαιότερου δημοσιεύματος του “Μακελειού” του κυρίου Στέφανου Χίου». «Προσέφυγα τότε στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Χίου. Ο κ. Νάτσιος στη Βουλή μου ζήτησαν και συγνώμη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο εργαζόμενος έκανε και σε μένα αγωγή και μήνυση. Αθωώθηκα και η υπόθεση δεν με αφορά», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλω τη δημόσια στήριξή σας στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον έλεγχο που θα κάνω επειγόντως αύριο. Ξεκαθαρίζω ότι κανένας εργαζόμενος επί θητείας μου δεν θα μένει απροστάτευτος στο εργασιακό bullying για οποιοδήποτε πρόβλημα. Και επαναλαμβάνω: οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι πρόσχημα για bullying στους εργαζόμενους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός η κίνηση Γεωργιάδη

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι απ’ όσα αναφέρονται στην ανάρτηση των εργαζομένων του ρ/σ «Στο Κόκκινο» δεν προκύπτει κανενός είδους bullying και τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε την ανακοίνωση αυτή ως αντιπερισπασμό για την κριτική που δέχεται για το νομοσχέδιό του.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ρ/σ «Στο Κόκκινο»

«Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105.5 «Στο Κόκκινο» -και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ- βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτικής εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας, υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ήμασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Όπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μην στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων».

Πυροσβεστική παρέμβαση ετοιμάζει ο κομματικός μηχανισμός για να εκτονωθεί η ένταση

Η εικόνα που σχηματίζεται από τα δυο αντιπαρατιθέμενα στρατόπεδα είναι ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί. Το αποτέλεσμα της Κυριακής ακόμη και αν εκτονώσει το συγκρουσιακό κλίμα, στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα αφήσει πληγές.

Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης πολιορκείται από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους σε κάθε του βήμα και η Έφη Αχτσιόγλου με ένα μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων επιχειρεί τη δική της επικοινωνιακή αντεπίθεση, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται, με τα πάθη της ηγεσίας να μεταφέρονται με πολλαπλάσια ένταση στα μέλη και τους υποστηρικτές της κάθε υποψηφιότητας.

Πανελλαδική εξόρμηση για τον Στέφανο
Ο Νίκος Παππάς χθες πραγματοποίησε μεγάλη πανελλαδική συνδιάσκεψη με 260 στελέχη πρώτης γραμμής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία δόθηκε το σήμα της τελικής εξόρμησης για το Β γύρο για τη στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη.

Από το επιτελείο του κ. Παππά σημειώνουν ότι τα μέλη που συσπειρώθηκαν στην δική του υποψηφιότητα παραμένουν ένα συμπαγές σώμα με τις απώλειες από τη γραμμή στήριξης που έδωσε υπέρ της στήριξης Κασσελάκη να μην ξεπερνούν το 10% πανελλαδικά και αυτό δίνει αέρα αισιοδοξίας για την αυξημένη συμμετοχή και το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάλπη, όπως σημειώνουν.

Ωστόσο η διαδικτυακή αυτή σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, με δεδομένο ότι το κύμα που σήκωσε ο Α΄ γύρος δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την κίνησή του και οι μετατοπίσεις από υποψήφιο σε υποψήφιο συνεχίζονται.

Μετακινήσεις από το στρατόπεδο του κ. Παππά καταγράφονται και από τους υποδοχείς τους, με την πλευρά Αχτσιόγλου να μιλά για περιπτώσεις παλαιών μελών που δεν είδαν με καλό μάτι τον κ. Κασσελάκη.

Παρατηρείται ωστόσο και η ακριβώς αντίθετη φορά, από το στρατόπεδο Τσακαλώτου -Αχτσιόγλου προς τον αντίπαλό της.

Εκτράχυνση
Το κλίμα όμως στην παραδοσιακή βάση έχει κακοφορμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό κάτι που αντανακλάται και στα πιο οργανωμένα σχήματα του κόμματος.

Πιο χαρακτηριστική η κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος. Οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο με την ανακοίνωσή τους έβαλαν φωτιά στη σύγκρουση για τη νέα ηγεσία καθώς η μεροληψία και οι πολλές προσωπικές απόψεις των παραγωγών επισκίασαν σε πολλές περιπτώσεις το ειδησεογραφικό σκέλος της κάλυψης της εκλογικής διαδικασίας.

Η εξέλιξη αυτή στο κομματικό ραδιόφωνο έθεσε σε συναγερμό την Κουμουνδούρου με τους δυο γραμματείς να παρεμβαίνουν πυροσβεστικά για να πέσουν οι τόνοι κατακόρυφα προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα στο όνομα της συμμετοχής των 150.000 ψηφοφόρων και νέων μελών που έκαναν πολιτικό γεγονός τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Τάση ενότητας… με υπογραφές
Για αυτή τη εκτράχυνση που κορυφώθηκε με την απόπειρα να εμπλέξουν ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα στην εκλογική διαδικασία, κορυφαίο στέλεχος μαζεύει υπογραφές σε πολιτικό κείμενο με στόχο να γίνει μια γενναία παρέμβαση ώστε να πέσουν οι τόνοι και ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη μετά Τσίπρα εποχή έστω και με οδύνες.

Το κείμενο είναι έτοιμο σύμφωνα με πληροφορίες από την περασμένη Τρίτη με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι ενήμερος για το περιεχόμενό του και ο πρώην πρόεδρος. Η κίνηση αυτή γίνεται με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και αφορά σε εκείνα τα στελέχη που σε καμία φάση της εκλογικής διαδικασίας δεν πήραν θέση κανενός υποψηφίου.

Το κείμενο κλείνει σύμφωνα με πληροφορίες προτείνοντας ένα αναγκαίο νέο συμβόλαιο πολιτικής ενότητας και αποτελεί το επόμενο βήμα της συγκρότησης της νέας τάσης που συγκροτείται από την παραίτηση Τσίπρα και μετά και έχει ως στόχο να αποτελέσει τον εξισορροπητικό πόλο που θα έλκει όλες τις φυγόκεντρες τάσεις που φάνηκαν να αναπτύσσονται από την αρχή στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης