«Τα 12,5 δισ. είναι το ελάχιστο, όχι το μέγιστο, των μέτρων που θα χρειαστεί να λάβει η χώρα» εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε έμμεσα τη διενέργεια εκλογών λέγοντας ότι «το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό. Σχετίζεται με το ότι βρίσκεστε εσείς στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την Ιστορία. Και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι είτε «το βλέποντας και κάνοντας σε βάρος του τόπου αρκεί να μένετε στην εξουσία» είτε «να παίξετε εν ου παικτοίς, ρίχνοντας την ευθύνη στους κακούς εταίρους, το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, την αντιπολίτευση, ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τα εθνικά θέματα και ένα επικίνδυνο παιχνίδι με το νόμισμα».

«Μην αποτολμήσετε κάτι τέτοιο. Και μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι η επιβεβαίωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει μεγαλύτερη αξία από την στιγμή που δίδεται» πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χάνετε σκοπίμως χρόνο σε βάρος του εθνικού οφέλους μόνο και μόνο για να βρείτε εσωκομματικά προσχήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την «ατυχέστατη σύνδεση» της αξιολόγησης, του προσφυγικού και των εθνικών θεμάτων, η οποία «οδηγεί σε υποβάθμιση της εθνικής ισχύος». «Η Γευγελή, η πρώτη πόλη της ΠΓΔΜ, και όχι η Ειδομένη έχει γίνει ντε φάκτο το ευρωπαϊκό σύνορο και εμείς έχουμε γίνει ενιαίος χώρος με την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης