Για «κατάφωρες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου» και παντελής απουσία του τεκμηρίου της αθωότητας και της αμεροληψίας των δικαστών στην έρευνα για το σκάνδαλο Qatargate έκανε λόγο η Εύα Καϊλή σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Quarta Repubblica, η οποία προβλήθηκε εχθές από το ιταλικό κανάλι Retequattro.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA που δημοσίευσε αποσπάσματα της συνέντευξης, η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε σε δεσμούς των δικαστών με την μασονία και σε συγκρούσεις συμφερόντων που προέκυψαν, με αποτέλεσμα να μην εφαρμοστούν στην περίπτωσή της οι εγγυήσεις που υπάρχουν στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ υπήρξε και υπάρχει μόνο το τεκμήριο της ενοχής» είπε χαρακτηριστικά η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλώνοντας αποφασισμένη να αποδείξει την αθωότητά της, καθώς θα φανεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες εις βάρος της.

«Για να με πιέσουν τις πρώτες ημέρες, μου είπαν ότι θα αναλάμβαναν την κόρη μου οι κοινωνικές υπηρεσίες, όλα αυτά για να με κάνουν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα», εξήγησε η Καϊλή, καταγγέλλοντας επίσης το σκληρό καθεστώς προφυλάκισης. «Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν στην καρδιά της Ευρώπης τέτοιες παραβιάσεις δικαιωμάτων… Ζήτησα να μιλήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και νομίζω ότι είναι σωστό να μάθουν οι πολίτες τι έχει συμβεί πριν από τις ευρωεκλογές».

Τι είπε για τον Μισέλ Κλεζ

Η Καϊλή αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο του ανακριτή για το Qatargate Μισέλ Κλεζ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπόθεση λόγω υποψιών για σύγκρουση συμφερόντων, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο γιος του και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρία Αρένα είχαν μια κοινή επιχείρηση, και πιο συγκεκριμένα μια εταιρεία ιατρικής κάνναβης. Πριν από μερικές μέρες, ο Κλεζ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο. «Νομίζω ότι απέναντι σε έναν δικαστή που έδειξε ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και που χειρίστηκε την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε όλους τους πολίτες σχετικά με την όλη έρευνα για το Qatargate» σημείωσε η ευρωβουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης