Κριτική στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που εγκρίθηκε την Παρασκευή, ασκούν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ώστε να ξεπεράσει την πεπατημένη των συμβιβασμών και τη λογική του να μην υπερβεί τα όρια των απαιτήσεων των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους.

Τονίζουν ότι παρότι «το ψήφισμα κάνει κάποια θετικά βήματα, δεν προτείνει όμως γενναίες λύσεις», αποφεύγοντας έτσι να μεταφέρει ηχηρό μήνυμα ισχυρής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όπως περιμένουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Σημειώνουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όφειλε «να απαιτήσει άμεσα, δίκαια και ριζοσπαστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανάκαμψη της οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη θωράκιση της δημοκρατίας και τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου ως ασπίδα ενάντια σε ολοκληρωτικές παρεκκλίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο που έχουν στον πυρήνα τους τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τέτοιες λύσεις είναι «η αμοιβαιοποίηση του χρέους με την έκδοση κορωνο – ομολόγων χωρίς ασφυκτικούς όρους αλλά και η αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. με ενισχυμένα κονδύλια για την δημόσια υγεία, την κοινωνική και οικονομική συνοχή και την στήριξη της απασχόλησης και του περιβάλλοντος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης