Απίστευτη τροπή πήρε σήμερα (16/02) η Εξεταστική Επιτροπή για «τη Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και Όλων των Πτυχών που σχετίζονται με αυτό», κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του επιζώντα φοιτητή που με τις ενέργειές του κατάφερε να σώσει εγκλωβισμένους στα βαγόνια του μοιραίου τρένου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατάθεση του Ανδρέα Αλικανιώτη ερωτήθηκε από τον βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ για μια τούρτα που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, λίγο μετά τη δραματική σύγκρουση των τρένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός επιζώντας είπε ότι στα γενέθλιά του η μητέρα του τού έκανε δώρο τούρτα στην οποία απεικονίζονταν ένα βαγόνι και την οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η μητέρα μου είχε πάρει τούρτα με τρένο και ήταν συμβολική κίνηση. Ήθελε να μου πει ότι μέσα από αυτό ξαναγεννήθηκα. Βγήκαν κάποια άτομα και άρχισαν να κακολογούν την κατάσταση. Έλεγαν ότι πέθαναν τα λάθος άτομα στο τρένο», ανέφερε ο επιζώντας.

Η ερώτηση προκάλεσε αντιδράσεις στην Εξεταστική Επιτροπή και προκάλεσε αμηχανία στον μάρτυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερωτήσεις, όμως, για την τούρτα συνεχίστηκαν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ο νεαρός μάρτυρας προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, έκανε λόγο για «απρεπή ερώτηση» και ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν να διαγραφεί από τα πρακτικά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης