Ολομέτωπη επίθεση κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι «ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι».

Μιλώντας στον ANT1 το ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος ανέφερε αρχικά ότι για τον κ. Κασσελάκη. «δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι”, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγελτικός ωστόσο ήταν και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φίλης, λέγοντας πως η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευθύνη όλων, όμως η «συμβολή» του τέως προέδρου του κόμματος ήταν καθοριστική.

Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

Επίσης, είπε πως τον προβληματίζει ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας και να διαψεύσει ότι στηρίζει τον Κασσελάκη.

Επιπλέον, έστρεψε τα βέλη του και στον Ευάγγελο Αποστολάκη. «Όταν βλέπω τον κ. Αποστολάκη να είναι ο αντ’ αυτού του κ. Κασσελάκη στις τηλεοράσεις, λίγο γελάω. Δεν έχει θεσμικό ρόλο. Είναι διορισμένος βουλευτής Επικρατείας» ανέφερε. Σε πιο έντονο ύφος, είπε πως δεν είναι στο στρατό να λέει «φύγε εσύ». «Ο ναύαρχος τα θαλάσσωσε, εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες αποστολές» τόνισε.

Αναφορικά με το αν θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε το μήνυμα πως δεν σκοπεύει να φύγει αλλά να δώσει τη μάχη στο συνέδριο του κόμματος και προσέθεσε πως αν τον Νοέμβριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για το κόμμα, προφανώς ο καθένας θα επιλέξει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης