Ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας τον παρέπεμπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης», ενώ κατήγγειλε πως «ο κ. Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» υπογράμμισε. Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. «Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία οδηγείται σε διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ένα μήνα μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας».

Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης πως «δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή, είναι λειτουργία πολυεθνικής να απολύει από την Αμερική με Twitter».

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του». «Πάει να γίνει μπαλαντέρ κόμμα σαν τον Γκένσερ της Γερμανίας και το περιγράφω με βάση τις απόψεις του ότι θέλει ένα κόμμα του κεφαλαίου» είπε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά για τη διαδικασία μέσα από την οποία ανακοινώθηκε η διαγραφή του ιδίου, του Πάνου Σκουρλέτη και του Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «υπάρχει παλαιά εμπειρία στο κόμμα να διαγράφονται πρόσωπα με απλή εκφώνηση ονόματος» ενώ στην παρατήρηση ότι το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο πρώην υπουργός είπε «ο Ανδρέας είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει κάνει το ίδιο».

«Δεν λύνονται οι πολιτικές διαφωνίες σε ένα κόμμα με διαγραφές και προγραφές. Ο Κασσελάκης ψηφίστηκε από 70.000 ανθρώπους. Ψηφίστηκε για να διαγράφει; Σε 2-3 μήνες θα είχαμε συνέδριο και αρχίζει με διαγραφές στελεχών που διαφωνούν;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης

Ερωτηθείς για το κείμενο της «Ομπρέλας» υποστήριξε ότι «είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποιημένες. Άλλος λέει άλλα πράγματα στον ΣΕΒ». Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Κασσελάκη ότι «αυτό που θα γίνει είναι ένας μικρό κόμμα χωρίς κύρος, μια σκιά του κόμματος που προσέφερε στην χώρα».

«Όταν δημιουργείται μια ρωγμή στη φέρουσα ικανότητα του κόμματος όλοι σκέφτονται τι θα κάνουν. Δεν εξαγγέλλουμε ίδρυση κόμματος, το τι θα κάνουμε είναι θέμα συλλογικής απόφασης» συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης ο οποίος, όμως, παρατήρησε ότι «αυτές (σ.σ. οι διαγραφές) είναι νέες εξελίξεις, επιταχύνουν τα πράγματα, κόβουν την πιθανότητα δεύτερων σκέψεων και δείχνουν ότι η αναστολή του συνεδρίου δεν ήταν για λόγους τεχνικούς αλλά για λόγους εκκαθάρισης του κόμματος και αυτό διώχνει τον κόσμο».

«Το κείμενο της “Ομπρέλας” δεν προαναγγέλλει αλλά οι εξελίξεις σπρώχνουν. Ήταν ένα κείμενο αγωνίας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαγραφές επιταχύνουν, τι κάνουν; Αν το κλίμα είναι ασφυκτικό ενός αρρωστημένου αρχηγισμού που διαμορφώνει στο τέλος ένα μικρό κόμμα κεντροδεξιού προσανατολισμού;» επέμεινε στους προβληματισμούς του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ψήφισα Μητσοτάκη για πρόεδρο της ΝΔ, ο Κασσελάκης τον ψήφισε κατά δήλωσή του το 2015 και έχει αρθογραφήσει γι’ αυτό. Εγώ έδωσα μια συλλογική μάχη για να γίνει κυβέρνηση η αριστερά και με πονάει αυτό το κατάντημα. Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία των διαγραφών δεν μαζεύεται και δημιουργεί μεγάλα ρήγματα και μια εικόνα έλλειψης σοβαρότητας» πρόσθεσε ο κ. Φίλης στο ίδιο πλαίσιο

«Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές απόψεις. Γι’ αυτό είχαμε ένα συνέδριο μπροστά που συνεχώς το αναβάλει ο κ. Κασσελάκης που θα γίνει χωρίς τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις αφού τους διαγράφει και τους διασύρει. Πού ακούστηκε να τους διαγράφει μέσω Twitter από τις ΗΠΑ;» είπε ακόμα ο Νίκος Φίλης.

«Να δεχθώ ότι είναι ένα λαμπερό πρόσωπο και εμείς έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο μας. Αλλά δεν βγήκε εν λευκώ και τώρα εμφανίζεται να θέλει να φτιάξει ένα κόμμα Κασσελάκη» πρόσθεσε ενώ για όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για την υπερέκθεση σχολίασε «αν έχει βαρεθεί την υπερέκθεση το κόβεις και μιλάς για άλλα πράγματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης