«Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis» επισημαίνεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, «με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι “η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού” και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην Υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών» συμπληρώνει το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι, να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Οι δηλώσεις Αθανασίου

Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Αθανασίου, ερωτώμενος αν η μίζα είναι στις αρμοδιότητες ή είναι επ’ ευκαιρία των καθηκόντων, είπε: «Μα δεν θα την έπαιρνε τη μίζα, αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί εάν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του, δεν θα την έπαιρνε ο οποιοσδήποτε υπουργός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ερωτήθηκε εκ νέου «είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων;» Και απάντησε ο κ. Αθανασίου: «Είναι στα καθήκοντά του. Αυτό πιστεύω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης