Να καθαρίσει το όνομα του από τη λάσπη, είναι το πρώτο μέλημα του πρώην υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε συνέντευξη του στους τηλεοπτικούς σταθμούς, MEGA και ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ο κ. Ρουσόπουλος αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο MEGA, ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό και μάλιστα “ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημέρα που αυτή έγινε αποδεκτή”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας δε στον ΑΝΤΕΝΝΑ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “παραιτήθηκα αμέσως μετά την υπόθεση Δαϊλάκη, διότι δεν μπορούσα να σηκώσω το βάρος, να πάει η Νέα Δημοκρατία σε εκλογές εξ αιτίας μου”.

Επιχειρώντας να βάλει το δάκτυλο” εις τον τύπον των ήλων” ο πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε, ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του- και γι αυτό υπέβαλε μήνυση κατά τριών δημοσιογράφων που σχολίασαν τον πλουτισμό του- αναφέροντας, ότι δεν γνώριζε λεπτομέρειες για το αίτημα της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο παραιτηθείς υπουργός Επικρατείας, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ότι η μοναδική ανάμιξη που έχει με την υπόθεση είναι η πνευματική του σχέση με την Ορθοδοξία και όχι με τον ηγούμενο Εφραίμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε και πάλι για “πολιτική δολιότητα”, προκειμένου να εξοντωθεί ο ίδιος και να χτυπηθεί η κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε “ανήθικο” το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, “ένα βήμα πριν το Ειδικό Δικαστήριο” με μόνα στοιχεία – όπως είπε- τέσσερις μαρτυρικές καταθέσεις, εκ των οποίων οι τρεις αναφέρονται σε επισκέψεις φορέων της Ξάνθης στο γραφείο του και μία σε επίσκεψη του ηγουμένου Εφραίμ στην κατοικία του.

Ο κ. Ρουσόπουλος κάνοντας αυτοκριτική απέδωσε στον εαυτό του ευθύνες για την ζημιά που υπέστη η κυβέρνηση από το συγκεκριμένο θέμα, καθώς -όπως είπε- επί δύο μήνες που είχε στοχοποιηθεί ως ο συντονιστής της ιστορίας, δεν κατάφερε να απαντήσει, διότι “όταν είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλεις να τηρείς τις αποστάσεις”.

Αναφερόμενος στα περί πλουτισμού του, κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα δύο από τα τρία σπίτια που αναγράφονται στο” πόθεν έσχες” του, αποκτήθηκαν από και κατά την εργασία του ιδίου και της συζύγου του ως δημοσιογράφων στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του, Μάρας Ζαχαρέα και κατά πόσο αυτή ήταν ασυμβίβαστη ως προς τη θέση της ως συζύγου του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι η σύζυγός του δεν είχε σχέση με το δημόσιο ή με κρατική διαφήμιση, ενώ ήταν η παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων και όχι η ιδιοκτήτρια του μέσου.

Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε μύθο τις καταγγελίες περί “συστήματος” με το όνομά του που διένειμε κατά βούληση την κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ και κρατούσε σε απομόνωση τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας πως ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στη διανομή της κρατικής διαφήμισης και πως αυτό είναι ζήτημα που χειρίζονται τα υπουργεία, οι φορείς και οι διαφημιστικές τους εταιρείες.

Όσο για τα περί “απομόνωσης” του πρωθυπουργό ο κ. Ρουσόπουλος είπε: “Είναι δυνατό να πιστέψει κανείς ότι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ, που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989, που είναι πρωθυπουργός για δεύτερη θητεία, αποκόπτεται από ένα συνεργάτη του; Και από πού προκύπτει δηλαδή ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πάντα γύρω του, τί έκανε ή τί δεν έκανε και δεν αντιλαμβάνεται;”.

“Έχω απολύτως καθαρή τη συνείδησή μου”, τόνισε, αλλά αποδέχθηκε και μερίδιο δικής του ευθύνης στη μεταστροφή του κλίματος για την κυβέρνηση, ευθύνη την οποία απέδωσε στην απομάκρυνσή του από τα ΜΜΕ και στην ενασχόλησή του επί ώρες με τις υπουργικές υποχρεώσεις και ευθύνες.

“Εργαζόμουν 18 με 20 ώρες την ημέρα. Απομακρύνθηκα από ανθρώπους και σίγουρα θα έκανα και άλλα λάθη. Λυπάμαι αν με πλήρωσε ο Καραμανλής, αλλά πιστεύω ότι θα δικαιωθώ και το ίδιο θα δικαιωθεί και η δική του επιλογή στο πρόσωπό μου”, κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης