«Οι εκλογές θα σημάνουν μια νέα αρχή σε στέρεες βάσεις ανάπτυξης και προόδου για όλους», δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Politik», επισημαίνοντας πως «το μήνυμα που εκπέμπει η παράταξη μας είναι σαφές: στη χώρα δημιουργείται ένα κίνημα πολιτών, ένα κοινωνικό μέτωπο που υποστηρίζει τη δημοκρατία, την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

«Η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία, αλλά, παράλληλα, θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και προσωπικότητες και την αξιοποίηση στελεχών για τη δημιουργία όσο το δυνατόν πιο ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και, κυρίως, μιας δυναμικής κοινωνικής πλειονότητας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», είπε ο κ. Αυγενάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μια «κυβέρνηση σκανδάλων» και υπογράμμισε πως «η διερεύνηση και κυρίως η απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα αυτής της κυβέρνησης αποτελούν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία» και «για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε σε εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015».

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως «εμείς ως ΝΔ θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε ουσιαστικά το δημόσιο, δε θα μείνουμε σε ψηφοθηρικές εξαγγελίες» και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε ο δημόσιος τομέας να γίνει πιο ευέλικτος και αποδοτικός αποτελώντας στήριγμα και όχι βάρος για τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ως κόμμα ακολουθήσαμε μια συγκεκριμένη διαδικασία, βάσει της οποίας καταλήξαμε στους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους των μεγάλων δήμων της χώρας. Σχέσεις μπορεί να υπάρχουν όμως η επιλογή της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και είναι μία, ο Νίκος Ταχιάος και αυτή καλούμε τους νεοδημοκράτες να στηρίξουν!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης