Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τις δηλώσεις σήμερα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με τις οποίες οι ενοποιήσεις των ταμείων θα αποτελέσουν το βασικό όχημα για την οριστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

Ένας επιπλέον λόγος που ο κ. Στρατούλης καταφέρεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής, είναι το γεγονός πως ο κ. Βρούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανεξέτασης του συνδικαλιστικού νόμου
«Κυβέρνηση και τρόικα μέσω της ενοποίησης εξαερώνουν συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα» τονίζει ο κ. Στρατούλης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει δε πως η κυβέρνηση, ενώ στα λόγια ισχυρίζεται ότι δεν θα ικανοποιήσει τις «θρασύτατες απαιτήσεις της τρόικας» για το ασφαλιστικό, στην ουσία προωθεί, χρησιμοποιώντας ως επιστημονικοφανή μανδύα την μελέτη του ΚΕΠΕ, μέσω ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ακόμα και των εφ’ άπαξ παροχών και των επικουρικών.

Ακόμη ο κ. Στρατούλης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση προωθεί αυτή την ενοποίηση στο κατώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά στο ύψος των συντάξεων με εξίσωσή τους προς τα κάτω και στο ανώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση της δυνατότητας για πρόωρη συνταξιοδότηση, πριν από την ηλικία των 62 ετών, των εργαζομένων μητέρων με ανήλικα παιδιά, των ΑμεΑ και των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς επίσης και με την αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης από 15 σε 20 ασφαλίσιμα έτη (από 4.500 ένσημα σε 6.000).

Ταυτόχρονα, όπως λέει, η κυβέρνηση αποδέχεται και προωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την συρρίκνωση των συνταγματικών δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού, νέα μείωση μισθών και απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να φύγει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού το ταχύτερο δυνατόν, πριν προλάβει να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας μας σε φτωχούς και εξαθλιωμένους ζητιάνους και σε σύγχρονους σκλάβους ή ανέργους χωρίς δικαιώματα» καταλήγει.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης