Την διαχρονική σχέση των εκδοχών της Άκρας Δεξιάς με το «Βαθύ Κράτος» της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει η καταγγελία που έφθασε στη «Ζούγκλα» μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες και το οπτικό υλικό που αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία.  

Μιλάμε για «τριγωνικές σχέσεις» όπου στη μία γωνία βρίσκεται ένας υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος «Νίκη», στην άλλη γωνία ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη και  αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας αλλά και συνεργάτης όπως αποδεικνύεται του μέχρι πρότινος Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτης, Λευτέρη Οικονόμου. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου στο μέσον - Εξ αριστερών του ο Νικόλαος Γερασιμίδης

Στην τρίτη γωνία βρίσκουμε τον επιχειρηματία – εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Ας ρίξουμε μία προσεκτικότερη ματιά σε αυτό το τρίγωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα «Νίκη» (δείτε τη σχετική δημοσίευση) είναι ο Ανδρέας Βορύλλας ο οποίος είναι συνεργάτης και μάλιστα εκ των εμπίστων του Βίκτωρα Ρέστη.

Τόσο έμπιστος ώστε στις 5 Μαρτίου του 2015 κάποιοι άγνωστοι πυρπολούν ένα Porsche Cayenne στις 03:30 τα χαράματα στην οδό Περγάμου στη Νέα Ερυθραία. Δείτε την φωτογραφία με την καμένη Porsche. 

Η καμένη Porsche Cayenne

Ο Ανδρέας Βορύλλας πριν «κλείσει» με το ακροδεξιό κόμμα «Νίκη» συνεργάστηκε κατά καιρούς όπως είδαμε με τον Βίκτωρα Ρέστη αλλά και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Μαθαίνουμε δε πως διατηρούσε καλές σχέσεις με τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ , τον Θανάση Νταβλούρο και τον επίσης πρώην βουλευτή Ηλείας της ΝΔ τον Κώστα Τζαβάρα. Οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται πως διατηρούσε ανέκαθεν καλές σχέσεις με την ΕΛΑΣ αλλά και τον ….. ΣΔΟΕ.

Πίσω πάλι στο «τρίγωνο» μετά από αυτήν την μεγάλη παρένθεση.

Προσφάτως λοιπόν ο Ανδρέας Βορύλλας οδηγώντας μία μαύρη Mercedes με τα στοιχεία οχήματος που αναφέρονται παρά κάτω και που ανήκει σε εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος,  επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη. (Δείτε τα στοιχεία του οχήματος).

Πέρασε τους καθιερωμένους αυστηρούς ελέγχους και πάρκαρε κανονικά στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία.

Στο προαύλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ποια είναι όμως η εταιρεία real estate στην οποία είναι καταγεγραμμένη η Mercedes του Ανδρέα Βορύλλα; Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ πρόκειται για εταιρεία με τα στοιχεία που είναι δημοσιεύσιμα και με καταχώρηση στα αρχεία με αριθμό πρωτοκόλλου 11 61412 και ημερομηνία 30/05/2018 κάτωθι στοιχεία (Δείτε το έγγραφο).

Το έγγραφο με τα στοιχεία της εταιρείας real estate που σχετίζεται με τον Βίκτωρα Ρέστη

Στο έγγραφο αναφέρεται ο κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος ως επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου ο οποίος γεννήθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Πώς άραγε συνδέεται ο Κ. Ζαφειρόπουλος από το Κονγκό με την τρίτη γωνία του “τριγώνου”; Είναι απλό. Ο κ. Ζαφειρόπουλος είναι διαχειριστής των εταιρειών του Βίκτωρα Ρέστη που δραστηριοποιούνται στα Media. Αυτές οι εταιρείες είναι οι:

EW Publishing M.I.K.E.

RS Publishing M.I.K.E. 

NW Publishing M.I.K.E.

NITRO MEDIA M.I.K.E.

Πίσω στην Κατεχάκη και πάλι λοιπόν όπου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές καταφθάνει ο κ. Βορύλλας ο οποίος  εξήλθε του οχήματος του, πήρε και κάποιο τηλέφωνο όπως θα διαπιστώσουμε και συναντήθηκε με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πολιτικό φίλο της Ντόρας Μπακογιάννη, των υψηλών κλιμακίων του Υπουργείου και συνεργάτη του Λευτέρη Οικονόμου. Πρόκειται για τον κ. Νικόλαο Γερασιμίδη. Βλέπουμε τους δύο άνδρες, τον υποψήφιο του κόμματος «Νίκη» και τον Γερασιμίδη να συζητούν στην φωτογραφία που ακολουθεί. 

Ο Νικόλαος Γερασιμίδης και ο Ανδρέας Βορύλλας συνομιλούν Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Νίκος Γερασιμίδης; Ένα παλιό δημοσίευμα από το Press Epirus της 27ης Σεπτεμβρίου 2012 μας δίνει μία καλή περιγραφή. 

«Press epirus: O Γερασιμίδης … σούπερμαν

Ούτε ο σούπερμαν να ήταν ο Νικόλαος Γερασιμίδης, ο κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη: Στον ένα μήνα που διορίστηκε παράνομα, σε ανύπαρκτη θέση,  στο προξενείο Αργυροκάστρου και τι δεν ανακάλυψε ο αθεόφοβος, όπως μας ενημερώνουν φιλικά του Blogs: Τι παιχνίδια με το Interreg για τα οποία ενημέρωσε και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (εκείνος άραγε το ξέρει;), τι εκπαιδευτικούς που δεν πήγαιναν στα σχολεία (προφανώς πήραν το παράδειγμά του…) και άλλα πολλά. Πράγμα που σημαίνει ότι ο πρέσβης στα Τίρανα,  ο πρόξενος στο Αργυρόκαστρο και ο συντονιστής εκπαίδευσης «κοιμόταν» και έχουν ήδη παραβεί τα καθήκοντά τους. Τι κρίμα που αυτός ο Πύρρος Δήμας και εκείνος ο Χρήστος Παππάς, που δεν πρόκαναν να μάθουν τα κατορθώματά του και να μην κάνουν δύσκολες ερωτήσεις στη Βουλή. Αν σε ένα μήνα ο …σούπερμαν Πουαρώ Γερασιμίδης έκανε τόσες αποκαλύψεις, φανταστείτε τι μπορούσε να κάνει αν έμεινε λίγους ακόμη μήνες. Μέχρι και τα ανδραγαθήματα του… Βασίλη Χήτου την εποχή των πυραμίδων Μπερίσα θα είχε προλάβει να αναλύσει, αφήστε που μπορεί να εύρισκε και απαντήσεις στις καταγγελίες για τις υποτροφίες των βορειοηπειρωτόπουλων, που όλως τυχαίως κυκλοφορούσαν για την εποχή που ο ίδιος ήταν μορφωτικός ακόλουθος στο Αργυρόκαστρο (επί εποχής της κουμπάρας του).

Πηγή: http://press-epirus.blogspot.com/». 

Τον βλέπουμε κατά πολύ νεότερο βέβαια δίπλα από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Τι ήθελε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμονές εκλογών ο Ανδρέας Βορύλλας υποψήφιος του κόμματος «Νίκη» με ένα στέλεχος του Υπουργείου αλλά και της Νέας Δημοκρατίας; 

Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα είναι πως στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είχαν επαφές με στελέχη του ακροδεξιού χώρου που συνεχίζονταν έως και τις εκλογές.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως ο Ανδρέας Βορύλλας που διατηρούσε ανέκαθεν επαφές με κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ μετέφερε μηνύματα στον Νικόλαο Γερασιμίδη.

Τα μηνύματα αυτά είχαν να κάνουν με την «επόμενη ημέρα» των εκλογών ή με την «επόμενη ημέρα» των συμφερόντων του επιχειρηματία με τον οποίο ο Βορύλλας διατηρεί διαχρονικές επαφές;  Ή ενδεχομένως και με τα δύο; Διότι πολλά έχουν ακουστεί και ειπωθεί στο παρασκήνιο για τις περίεργες επαφές «τρίτου τύπου» που διατηρεί ο επιχειρηματίας – εφοπλιστής με κύκλους αυτού του ακραίου πολιτικού χώρου στον οποίο ευδοκιμούν ως φαίνεται πρόσωπα σαν τον κ. Βορύλλα.

Λίγο πριν τις εκλογές αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο πληροφορίες που έφεραν τον Βίκτωρα Ρέστη να είναι από το παρασκήνιο χρηματοδότης του ακροδεξιού κόμματος “ΝΙΚΗ”. Ο ίδιος βεβαίως έσπευσε τότε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που είχαν αναρτηθεί από τις ιστοσελίδες “THE TOC”, ”Capital.gr” αλλά και από τον ιστότοπο  “Οικονομικός Ταχυδρόμος”- “OT.gr”. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. 

Και κάτι ακόμη. Αν οι σχέσεις του Ανδρέα Βορύλλα με τον Νικόλαο Γερασιμίδη ήταν θεσμικές τότε δεν θα υπήρχε βέβαια κανένας απολύτως λόγος για μυστικά ραντεβού σε πάρκινγκ υπουργείων. Θα μπορούσαν να συνομιλούν καθισμένοι σαν άνθρωποι στα γραφεία τους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης