«Ελληνικές και ξένες τράπεζες, Δημόσιο και funds, με την στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της ΝΔ, που μαζί ψήφισαν την τροπολογία για την καλύτερη προστασία των τραπεζιτών και όχι των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, 10/04/2019, την αρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών. Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 411 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 7 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική» αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.

Με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην Αθήνα, όπου είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων, τέσσερις πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με επισπεύδουσες τις Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank, η ΛΑΕ τονίζει πως «σε αυτή την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες με την παρουσία και τα συνθήματά τους, διαμήνυσαν για άλλη μία φορά ότι δεν εξαπατώνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ, που τυλίγουν με επικοινωνιακά χρυσόχαρτα την άθλια τροπολογία τους για τα κόκκινα δάνεια, ούτε τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και κλιμακούμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος τους. Επίσης, απαίτησαν να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις και να προστατευτεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία».

Συνεχίζοντας, η ΛΑΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κινητοποίησης ήταν η αναστολή των δύο από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο και έξι συνολικά στην υπόλοιπη Αττική. Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν στόχο την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και πως δεν τρομοκρατείται από τις διώξεις της κυβέρνησης επισημαίνει στην ανακοίνωση της.