Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η πρόταση για την εκλογή του προέδρου του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που ξεκινά αύριο Πέμπτη (22/02). Η ψηφοφορία έλαβε χώρα σήμερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία διακόπηκε χθες επεισοδιακά. Ωστόσο με το…καλημέρα, υπήρξε και η πρώτη κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου του Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση των Γραμματέων ήταν να τεθεί Πρόεδρος του Συνεδρίου ο Πάνος Ρήγας με την στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Παππά. Ωστόσο, ο Χρήστος Σπίρτζης, πρότεινε για Πρόεδρο τον Νίκο Μαδεμλή, προκειμένου να σηματοδοτήσει το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, αλλά και το «άλλαξε τα όλα» του Στέφανου Κασσελάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά έγινε ψηφοφορία όπου ο κ. Ρήγας επικράτησε του κ. Μαδεμλή με 24-14 ψήφους, με τον κ. Μαδεμλή να συγκεντρώνει το 30% του σώματος, με δεδομένο ότι είχε τη στήριξη και της ομάδας που πρόσκειται στον Διονύση Τεμπονέρα, η οποία ήθελε συναινετική εκλογή Προέδρου από τα μέλη του προεδρείου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης