Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε μεταξύ άλλων για την ημερομηνία των εκλογών και για τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

«Εκλογές θα γίνουν το 2023, το λέμε επίμονα και καθαρά. Τον εκλογικό χρόνο δεν τον αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο μικροκομματικών παιχνιδιών. Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τετραετίας, αν γίνουν τον Ιούλιο ή γίνουν τον Απρίλιο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία», είπε ο κ. Οικονόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εκλογικό νόμο ανέφερε πως «συζητάμε και λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο κόσμος που θα ψηφίσει. Όταν γίνουν εκλογές το 2023, ο κόσμος θα λάβει όλα τα ζητούμενα για να αποφασίσει. Ο πρωθυπουργός θα δώσει καθαρή απάντηση για τον εκλογικό νόμο στην ΔΕΘ, στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».

Σε ότι αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων και τα αρχεία της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που τηρούνται τα αρχεία από την Υπηρεσία και πως η λειτουργία της ΕΥΠ γίνεται μέσα σε απόλυτα νόμιμο πλαίσιο. «Η υπόθεση οφείλει να διερευνηθεί και να μην μείνει καμία σκιά. Οι απειλές του κ. Τσίπρα με αυτό το οργίλο ύφος, αγκαλιά με τον κ. Ανδρουλάκη είναι για την δημιουργία εντυπώσεων. Οι κανόνες στην Δημοκρατία πρέπει να τηρούνται μέχρι κεραίας», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Κατέληξε, αφήνοντας αιχμές προς κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως το θέμα των παρακολουθήσεων δεν είναι το μόνο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα και η κοινωνία και ότι η εμμονή κάποιων να κινούνται μονοθεματικά γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων, δείχνει την αδυναμία τους να ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης