Μία ακόμα αποστολή ανθρωπιστικού υλικού προς τις σεισμόπληκτες περιοχές είναι έτοιμη προς αναχώρηση, καθώς αύριο, αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο Neptune Odyssey με προορισμό τη Βηρυτό, κάνει γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών. Η παραλαβή του υλικού στη Βηρυτό και η οδική μεταφορά του προς τη Συρία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Η Ελλάδα με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες των γειτονικών λαών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αυριανή αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών ως προς τον συντονισμό της οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού προς τις πληγείσες από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 περιοχές» διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υλικό, βάρους 17 τόνων, περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, προσφέρεται αφιλοκερδώς από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης