Πολιτικές παρεμβάσεις για τη στήριξη της Folli Follie ακόμη κι από το Μαξίμου «φωτογραφίζουν» τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνει η έκθεση διαχειριστικού ελέγχου στον Όμιλο, την περίοδο μάλιστα που είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο. «Η οδηγία από ψηλά ήταν να συνδράμουν τον όμιλο» αναφέρει χαρακτηριστικά email που κατασχέθηκε από την ηλεκτρονική αλληλογραφία η οποία είχε φτάσει στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Το θέμα δε είχε φτάσει, σύμφωνα με το συγκεκριμένο email, ακόμα και στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν ενήμερος για όσα συνέβαιναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2018, ήταν «η συνδρομή» στον Όμιλο Folli Follie, αναφέρει ξεκάθαρα η ηλεκτρονική αλληλογραφία με αποστολέα τον διευθυντή Ασφάλειας του Ομίλου και παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε είχε ρίξει όλο το βάρος της η εταιρεία προκειμένου να πιέσει τους υψηλά ιστάμενους για να σταματήσει κάθε διαδικασία για τον Όμιλο.

Σύμφωνα με την έκθεση της «Price Waterhouse Coopers», με την αποκάλυψη του σκανδάλου στις αρχές Μαΐου 2018, τα στελέχη της εταιρείας κατευθύνονται στην προσέγγιση πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών για την ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης του Ομίλου. Στόχος τους, ο οποίος όμως δεν αναφέρεται αν ευοδώθηκε τελικά, ήταν η άσκηση της επιρροής τους για να λήξει άμεσα το θέμα. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στο διευθυντικό στέλεχος ασφάλειας της Folli Follie και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο περιλαμβάνεται αναφορά και στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την επισήμανση πως «η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον Όμιλο» και  «ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός».

Επιπλέον αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (σε Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς). 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που στάλθηκε στις 9 Μαΐου 2018 από το στέλεχος της εταιρείας (διευθυντής Ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησής μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μη βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ό,τι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε». 

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης