«Από τον κ. Μητσοτάκη ακούσαμε μέτρα, τα οποία όμως θα αργήσουν να αποδώσουν» υποστήριξε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι «αυτό που δεν ακούσαμε είναι τι θα κάνει μέχρι τότε με την περιστολή των κρατικών δαπανών και το κοινωνικό κράτος».

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής παρατήρησε, ακόμη, ότι «φέτος υπήρξε μεγαλύτερη συγκράτηση στις εξαγγελίες, σε αντίθεση με την κακή εμπειρία προηγούμενων ΔΕΘ, όπου επικρατούσε πλειοδοσία παροχών, όπως οι ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το 2014».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας αναλυτικά τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ τόνισε ότι «τα μέτρα που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μείωση της φορολογίας θα αποδώσουν σε δύο ή τρία χρόνια» και σημείωσε ότι «για τον λόγο αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει και το κενό που πρέπει να καλύψει το Κίνημα Αλλαγής».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε καθοριστικό βήμα για την ενηλικίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την εξαγγελία για μεταβίβαση του φόρου ακινήτων στους δήμους και τόνισε ότι «είναι στη σωστή κατεύθυνση», ενώ επισήμανε ότι «χρειάζεται να αποσαφηνιστεί αν αυτό σημαίνει το τέλος της επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό». «Απαιτείται να ρυθμιστούν πρακτικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα το πώς θα εφαρμοστεί σε δήμους με χαμηλές αξίες ακινήτων, όπου θα πρέπει να υπάρχει μαξιλάρι ασφαλείας» κατάληξε ο κ. Καμίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης