Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του κόμματος συναντήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή με αντιπροσωπεία του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «αναφέρθηκαν εκτεταμένα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα εκατοντάδες κενά και ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό. Ταυτόχρονα επεσήμαναν τα δίκαια αιτήματά τους όπως το δικαίωμα όλων των εποχικών πυροσβεστών χωρίς περιορισμούς σε ενδεχόμενη επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο πυροσβεστικό σώμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη μετέφεραν στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ τις διεκδικήσεις τους «για τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας προβλεπόμενων προδιαγραφών, σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό εποχικής απασχόλησης, προκειμένου να αποφευχθούν άλλα δυστυχήματα, την ίση ιατρική περίθαλψη με το υπόλοιπο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους, την εκπαίδευση όλου του εποχικού προσωπικού για τη συνδρομή τους σε αστικού τύπου συμβάντα αλλά και την ανανέωση της σύμβασης των εποχικών πυροσβεστών».

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος «εξέφρασε τη στήριξή του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών. Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες στη Βουλή για να αναδειχθούν τα δικαιώματα των εποχικά εργαζομένων, ενώ ανέφερε ότι έχει καταθέσει και Τροπολογία για τη μονιμοποίησή των εποχικών πυροσβεστών. Τέλος δεσμεύτηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα καταθέσει σχετική ερώτηση με τα ζητήματα και τα αιτήματα που κατέθεσε η αντιπροσωπεία στη σημερινή συνάντηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης