Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης με αφορμή το τραγικό συμβάν με τη 19χρονη έγκυο και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκεφτήκαμε σήμερα το Κέντρο Υγείας της Ν. Μάκρης, προκειμένου να ενημερωθούμε για το τραγικό αυτό περιστατικό, που μία νεαρή έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της. Διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ, με τις πολύωρες καθυστερήσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων, ενώ η Αττική συνολικά θα έπρεπε να είχε 110 οχήματα διαθέσιμα για να καλύπτει τις ανάγκες, αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα οχήματα είναι λιγότερα από 50 κι αντίστοιχα μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το ένα ζήτημα. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που υπάρχουν στην Αν. Αττική, που έχουν χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και φυσικά το μόνιμο ζήτημα, που διεκδικούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς της περιοχής, της δημιουργίας επιτέλους δημόσιου νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

Όσο δεν επιλύονται αυτά τα προβλήματα, όσο η υγεία του λαού θυσιάζεται στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της πολιτικής κόστους – οφέλους, τόσο θα θρηνούμε θύματα και θα βιώνουμε τραγικές καταστάσεις».

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης