Την εκτίμηση ότι η Βρετανία θα είναι «τραυματισμένη», ακόμη και εάν επιλέξει να παραμείνει στην Ε.Ε. εξέφρασε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα» και αναφερόμενος στην ιστορική πορεία της χώρας από μια παγκόσμια αυτοκρατορία, στο σημερινό Η.Β. και τη σχέση του με τα ευρωπαϊκά πράγματα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπέδειξε ως μια εσωτερική τραυματική κατάσταση για τη χώρα και το διχαστικό κλίμα με αφορμή το δημοψήφισμα «και διότι, η ψήφος π.χ. της Ουαλίας ή της Σκωτίας δε σχετίζονται με την μελλοντική θέση των λαών των κοινοτήτων αυτών μέσα στην Ε.Ε. αλλά με την εσωτερική αντίφαση που έχει η Βρετανία» και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, αυτή η Μ. Βρετανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οδηγείται σε ένα αμφίρροπο δημοψήφισμα στο να γίνει μικρή Αγγλία, διότι πέρα από τις εξελίξεις, οι οποίες θα υπάρξουν για τη Βρετανία και την Ε.Ε. σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, θα υπάρξουν και αποσχιστικές τάσεις και μέσα στη Βρετανία, αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Και σήμερα, ακόμη, εάν μείνει μέσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο- πιστεύω πως θα μείνει στο τέλος- θα είναι τραυματισμένη» συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε: «Και η Ευρώπη, δε χρειάζεται μόνο μια ισχυρή οικονομικά Γερμανία, χρειάζεται μια ισχυρή πολιτικά Γαλλία, μια ισχυρή Βρετανία, χρειάζεται ενωμένες τις χώρες του νότου, για τα ιδιαίτερα θέματα που μας ενδιαφέρουν εμάς και χρειάζεται ο καθένας να διαδραματίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι οδηγούμαστε όλοι σε περιπέτεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης