Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, τόνισε ότι «είναι καθοριστική η ψήφος των εργατογειτονιών του Πειραιά, για να βγάλει η κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών αυτό που πραγματικά φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ αλλά κι αυτό που πραγματικά συμφέρει τον λαό και τη νεολαία, για να είναι πιο δυνατοί την επόμενη μέρα απέναντι σε αυτά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Και αυτό δεν είναι άλλο από ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Αυτή η επιλογή καταδικάζει την ΕΕ της εκμετάλλευσης, των λόμπι και των πολέμων και ταυτόχρονα δίνει ένα γερό πλήγμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα της ΕΕ. Αυτή η επιλογή δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής».

Είπε ότι στις 10 Ιουνίου «θα είναι εδώ ο “βραχνάς” της ακρίβειας, οι μισθοί που τελειώνουν στις 15 του μήνα, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με τη χώρα μας να βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι εδώ το ΝΑΤΟ, που, μπορεί οι ορκισμένοι υπηρέτες του, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, να μας το παρουσιάζουν σαν δήθεν παράγοντα σταθερότητας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αλλά μόνο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών τους διαψεύδουν», είπε, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι γνωστές προκλήσεις σε βάρος του λαού και της χώρας μας αυτές τις μέρες προήλθαν από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας».

«Τρεις στις τρεις σύμμαχες ΝΑΤΟϊκές χώρες δηλαδή! Πέτυχε το απόλυτο η λυκοσυμμαχία τους! Είδατε πως εδώ οι λέξεις βρίσκουν το νόημά τους;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας.

Τόνισε ότι «για να μπορεί ο λαός να αντιμετωπίσει όλα τα παραπάνω, ακόμα και να κερδίσει ορισμένες ανάσες, για να ανοίξει έναν συνολικά πιο ελπιδοφόρο δρόμο, το βράδυ των εκλογών, θα πρέπει να έχει δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα η πολιτική της ΕΕ, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ που την υλοποιεί κατά γράμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις εκλογές όμως πρέπει να αποδοκιμαστούν και εκείνες οι δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν πιστά αυτή την πολιτική και σήμερα προσπαθούν να “ξαναζεστάνουν” τις γνωστές αυταπάτες που πάντα καλλιεργεί η σοσιαλδημοκρατία» είπε, προσθέτοντας ότι «η καταδίκη στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει ούτε με την ψήφο σε εγωπαθείς λαϊκιστές που κάνουν σόου στη βουλή, όπως ο Βελόπουλος ή η Κωνσταντοπούλου που πίσω από τους θεατρινισμούς και τους υψηλούς τόνους, προσπαθούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την πολιτική της ΕΕ, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού».

«Ο λαός μας έχει πραγματική επιλογή. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που αποτελείται από δοκιμασμένους αγωνιστές, πλατιά αναγνωρισμένους μέσα στους εργαζόμενους, μέσα στο λαό, για τη δράση τους για τα προβλήματα που πραγματικά τον απασχολούν.

Γιατί εκεί βρίσκει κανείς το ΚΚΕ και τη δύναμη που του δίνει ο λαός» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και αναφέρθηκε στους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος στον Πειραιά με το ΚΚΕ «να είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης».

Σημείωσε, ιδιαίτερα, ότι «το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται όλο και περισσότερο, σε σημείο διέλευσης ΝΑΤΟικών πλοίων που συμμετέχουν στους πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε ότι από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας ξεκίνησε η φρεγάτα “Ύδρα” για την Ερυθρά Θάλασσα «για να κρατά ζεστή την πλάτη του κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, που κατασφάζει εδώ και 7 μήνες έναν λαό που έχει τραβήξει τα μύρια όσα πάνω από 7 δεκαετίες» και τόνισε: «Είναι πραγματικά καθήκον όποιου θέλει να λέγεται άνθρωπος, να μην ξεχάσει στις 9 Ιούνη, πηγαίνοντας στην κάλπη, αυτόν τον λαό, και να σκεφτεί πως με την ψήφο στο ΚΚΕ, μπορεί να μετατρέψει την 9η του Ιούνη σε μια μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Να ρίξει το βόλι του στην πολεμοκάπηλη ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ, που στηρίζει απροκάλυπτα από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση Νετανιάχου, καθώς και στους υπόλοιπους που συνειδητά δίνουν άλλοθι στη σφαγή».

«Η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα έχει όμως και μια άλλη αποστολή εκεί. Να προστατέψει τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και συνολικά των καπιταλιστών» είπε ακόμα ο Δ Κουτσούμπας.

«Ο λαός του Πειραιά έχει μάτια και βλέπει ότι για να στηριχθούν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων δαπανώνται εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή για τις δικές του ανάγκες το ταμείο είναι πάντα άδειο. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει σήμερα και ο λαός του Πειραιά για τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή όπου ζει» είπε.

Μίλησε για τη δύναμη των εργαζομένων, τα ταξικά εργατικά σωματεία του Πειραιά και τους αγώνες τους, τους αγώνες των κομμουνιστών στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια και τόνισε: «η Ευρώπη των εργαζομένων και των λαών, δεν είναι για εμάς απλά ένα σύνθημα. Σήμερα παλεύουμε και θέτουμε τις βάσεις για να την κάνουμε πραγματικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά των κομμουνιστών μέσα στον λαό, μέσα στο εργατικό κίνημα. Μια προσφορά που αναγνωρίζεται από χιλιάδες εργαζόμενους ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες. Γι’ αυτό στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά οι δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ είναι πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια. Και ο πρόεδρός του, ο σύντροφος Μάρκος Μπεκρής, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ».

Είπε ότι «μπροστά στον λαό και τη νεολαία υπάρχουν ουσιαστικά δύο επιλογές:

Η πρώτη είναι να δώσει “πράσινο φως” και επιβράβευση στην αντιλαϊκή πολιτική, στηρίζοντας κάποιο κόμμα της ΕΕ ή επιλέγοντας την αποχή και δίνοντάς τους έτσι το δικαίωμα να ερμηνεύσουν τη στάση του όπως τους βολεύει.

Η δεύτερη είναι να πάει στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι και να κάνει αυτό που σκέφτεται, αυτό που λέει η καρδιά και ο νους του και να ψηφίσει ΚΚΕ. Τη μοναδική ψήφο που κανείς δε μπορεί να παρερμηνεύσει».

«Με πιο δυνατό ΚΚΕ ψηφίζεις αγωνιστικά, αντισυστημικά, αντιπολεμικά, δίνεις κλωτσιά στον φασισμό και την ακροδεξιά. Και όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί να σκεφτούν πως η ψήφος στο ΚΚΕ, αφήνει πίσω στο περιθώριο τους ακροδεξιούς σαλτιμπάγκους.

Τώρα ΚΚΕ, λοιπόν, τη μοναδική αυθεντική επιλογή αμφισβήτησης του σάπιου κόσμου των πολέμων, της φτώχειας, της ακρίβειας, της προσφυγιάς» τόνισε.

«Το μήνυμα στις 9 του Ιούνη με ισχυρό ΚΚΕ θα είναι δυνατό, πιο καθαρό.

– -Πανευρωπαϊκό, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

— Αντισυστημικό, απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταπίεσης.

— Αντιπολεμικό, απέναντι στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

–Μήνυμα ελπίδας, ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού! Γι αυτό, τώρα ΚΚΕ! Παντού. Μαζικά.

Θα νικήσουμε! Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν.

Δυνατό ΚΚΕ, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης