«Η νεολαία έχει τη δική της δύναμη, τη δική της φωνή και είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Aula», της Φιλοσοφικής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τοπική Οργάνωση Πανεπιστημίων Ερευνητικών Κέντρων Αττικής και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αττικής. Την εκδήλωση προλόγισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε «ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, γιατί η μόρφωση είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι οι νέοι και όλες οι νέες χωρίς περιορισμούς». Παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ «… έχει συνέπεια λόγων και έργων και αυτή τη συνέπεια την ανανεώνει καθημερινά».

Κατέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια «…με τη στάση του, το ΚΚΕ συγκρούστηκε με το κύμα της απάτης των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι και οι νέες έχετε την ευκαιρία να τιμωρήσετε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε επάγγελμα την κοροϊδία».

Προσέθεσε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας συμφωνούν στα σημαντικά ζητήματα: «Τσίπρας και Μητσοτάκης θέλουν να σβήσουν από το χάρτη τα δικαιώματα της νεολαίας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει, η Νέα Δημοκρατία ράβει για να ενταθεί η πόλωση. Συμφωνούν ότι πρέπει να φορτώνεται ο λαός μας με νέα βάρη, να απαλλάσσονται από τα βάρη οι λίγοι και ενώ ο ένας πλασάρεται ως λιγότερο κακός από τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στηλίτευσε και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «… υιοθετεί το ανιστόρητο αφήγημα των δύο άκρων. Η ΕΕ θέλει να σβήσει από τη μνήμη των λαών την κόκκινη σημαία που υψώθηκε στο Ράιχσταγκ».

Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, είπε ότι η ΕΕ αποτελεί τη φυλακή των λαών και δεν εκφράζει την αλληλεγγύη. Αξία της είναι η «δικτατορία των μονοπωλίων, η με το ζόρι υιοθέτηση των αποφάσεων της».

Γι αυτό ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους νέους να αναδείξουν 3η δύναμη το ΚΚΕ: «Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα, να ξεσηκώνει το λαό. Μόνο ο συλλογικός αγώνας, η δράση, ανοίγει δρόμους για να ζήσουμε καλύτερα. Όσο πιο πολλοί και πιο δυνατοί γίνονται οι κομμουνιστές, τόσο πιο πολλές εστίες αγώνα φουντώνουν. Οι πολλές κάλπες που έχουμε μπροστά μας, να γίνουν πολλές ευκαιρίες για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια. Και σ’ αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους μαζί» τόνισε μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης