Καταγγελίες κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για σκάνδαλο 1 εκατ.ευρώ με εταιρεία-φάντασμα κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω του υπεύθυνου για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη.

O ίδιος καταγγέλλει τον Πάνο Σκουρλέτη, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «σκάνδαλο» στην εποχή των περικοπών συντάξεων και μισθών, «να μοιράζει απλόχερα δημόσιο χρήμα 1.000.000 €, στη χωρίς αντικείμενο εταιρεία – φάντασμα, Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ)».

Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης υποστηρίζει ότι ο κ. Σκουρλέτης «διορίζει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο σε εταιρία για την οποία αρνήθηκε να καταθέσει έκθεση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο τομεάρχης Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάνει λόγο επίσης για «μια νέα, πολυτελή, κομματοκρατούμενη εταιρία για αγωγό φυσικού αερίου, όταν σε όλους τους άλλους αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (Εastmed, TAP, IGB, IGI) συμμετέχουν οι εταιρίες ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ».

Και καταλήγει σε σκληρό τόνο: «Σκάνδαλο με κορύφωση της σπατάλης δημοσίου χρήματος, της κομματοκρατίας, της αδιαφάνειας στα δημόσια οικονομικά, του ευτελισμού κάθε έννοιας σοβαρής εθνικής ενεργειακής στρατηγικής. Απαράδεκτες και αδιανόητες μεθοδεύσεις! Να πάρουν πίσω τους κομματικούς διορισμούς!».

Πηγή: argolikeseidhseis.gr