Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγή του, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ινδία ο οποίος-όπως είπε- επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τη σύσφιξη των σχέσεων Ινδίας και Ευρώπης, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω επιχειρηματικών σχέσεων.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας, για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, που κατατίθεται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ, λέγοντας πως είναι οι πιο αυστηρές σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων:

α) κάθε παράρτημα πρέπει να διαθέτει κατ΄ ελάχιστο τρεις Σχολές, με ένα τουλάχιστον πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών η καθεμία,

β) να προσφέρει για κάθε σχολή τουλάχιστον ένα πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών, που διαθέτει αξιολόγηση και πιστοποίηση στο πλαίσιο της χώρας προέλευσης και στη συνέχεια πιστοποιείται από την ΕΘΑΑΕ και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ) να διαθέτει το προβλεπόμενο διδακτικό προσωπικό, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που εξασφαλίζει τη γραμματειακή οργάνωση, τον οργανωτικό σχεδιασμό, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τις προϋποθέσεις ως τις «πιο αυστηρές από άλλη ευρωπαϊκή χώρα», και πρόσθεσε ότι αξιολογούνται όλα τα πανεπιστήμια.

Τόνισε ότι αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου, για τον εκσυγχρονισμό του ποινικού κώδικα που κινείται σε δυο άξονες, ενώ έδωσε και σχετικά παραδείγματα.

Ο πρώτος άξονας είναι η αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας, καθώς αυξάνει την ασφάλεια των πολιτών και ο δεύτερος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, «που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας».

Κλείνοντας, ανέφερε πως «έως τώρα κατατέθηκαν 9.300 αιτήσεις Ελλήνων, που ζουν σε 19 χώρες για να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου» και τόνισε ότι «ενισχύουμε τα θεσμικά εργαλεία για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στις ευρωεκλογές».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών μέσω της σύμβασης που υπέγραψε το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, για την απόκτηση 100 λεωφορείων φυσικού αερίου, για πλήρη αναβάθμιση των συγκοινωνιών της Αθήνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης