Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «οι θύρες για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα παραμένουν ανοιχτές».

Η κα. Μέρκελ επανέλαβε ό,τι και στο γερμανικό κοινοβούλιο, κοινώς πως «συμφωνούμε πως οι θύρες για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα παραμένουν ανοιχτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πρόσθεσε πως χρειάζεται «μία κατάσταση που θα επιτρέχει ευρείες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη».

Σχετικά με τη σχέση της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η καγκελάριος δήλωσε πως αυτές δεν έχουν διαταραχθεί. «Επικοινωνούμε συχνά με τον Αλέξη Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά.

Κοινός μας στόχος είναι να μην υπάρχει ανεργία αλλά ευημερία, συνέχισε η καγκελάριος και πρόσθεσε πως αναμένει τις διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν κάποια στιγμή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώσεις Ρέντσι

«Είναι σημαντικό να τηρούμε τους κανόνες στο κοινό μας σπίτι» τόνισε με τη σειρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στο θέμα της Ελλάδας ανέφερε: «Όταν έχουμε διαφωνίες συζητούμε για να βρούμε λύση. Αν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, δεν θα φτάσουμε πουθενά» ενώ σχετικά με το δημοψήφισμα, δήλωσε πως τον κατέπληξε η αναγγελία του. «Αυτό το δημοψήφισμα δεν είναι δική μας απόφαση» τόνισε και συνέχισε ότι θα δουν τι θα κάνουν (σχετικά με τις διαπραγματεύσεις) μετά το δημοψήφισμα.

Ο κ. Ρέντσι σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης