Δεύτερο μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε μέσα σε λίγες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση πολιτών στην Καστοριά ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα μνημόνια που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα υπογραφούν μέχρι η νέα ηγεσία της γειτονικής χώρας αλλάξει στάση στο θέμα της ονομασίας.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ο ευρωπαϊκός δρόμος για αυτούς θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν έως ότου αλλάξουν στάση» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Φλώρινα ανέφερε με τη στάση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας: «Να στείλω μήνυμα στα Σκόπια και τη νέα ηγεσία σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας σε σχέση με την ονομασία της χώρας ο δρόμος τους στην Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός. Οι πολίτες δεν θέλουν ούτε εντάσεις… αυτό σημαίνει η Ελλάδα να ασκεί εθνική πολιτική στα Βαλκάνια».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα είναι ξανά η νικήτρια και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης. Ζητούν να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει γιατί το βράδυ της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Φλώρινα ανέφερε σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο ίδιος προς την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των διαφορών στις τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων: «Η επιτροπή απαντά ναι έχεις δίκιο και η αντιπολίτευση μας ασκεί κριτική γιατί ζητάμε να μας βοηθήσει σε ένα πρόβλημα αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει διάλογος με κοινή λογική στη χώρα, γιατί μέσα στην τοξικότητα το έχουμε απωλέσει»

Με τις ομιλίες του σε Φλώρινα και Καστοριά ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νόμους της δυτικής Μακεδονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης