Το παρών στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση και την αποχώρηση των «11» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Με το που εισήλθε στην αίθουσα της Γερουσίας ο Αλέξης Τσίπρας σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον καταχειροκρότησε και τα μέλη τον υποδέχθηκαν εγκάρδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κασσελάκης: «Η ηθική μας παρουσία είναι 47 βουλευτές»

«Η ηθική μας παρουσία είναι 47 βουλευτές» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του προς την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των αποχωρήσεων των «11».

Ο πρόεδρος του κόμματος σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια αίθουσα είχε κάποτε 149 βουλευτές, μετά 145, μετά 86, μετά 71, μετά 47. «Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια. Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία» είπε. «Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε. Και μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές. Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Στην Αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού για τον οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης