“Όλες αυτές τις ημέρες δέχομαι μια ανελέητη επίθεση, λάσπη κατά κύματα. Κι όλα αυτά επειδή πήγα με το γιο μου ένα ταξίδι για να δω την Εθνική μας ομάδα. Για ένα ιδιωτικό ταξίδι με δικά μου έξοδα”, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης.
“Αυτό είναι το θέμα που απασχολεί τον ελληνικό λαό;… Έλεος πια!”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού, διερωτώμενος ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό, να συγκαλυφθούν οι ένοχοι και να τραυματιστεί η κυβέρνηση.
“Με κατηγόρησαν και για κακοδιαχείριση του ΟΣΕ, όμως όλες αυτές οι κατηγορίες καταρρίφθηκαν. Και τώρα κατηγορούμαι και για τον ΟΤΕ, στη διοίκηση του οποίου δεν είχα καμία ανάμειξη.” Ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για μεγάλη υποκρισία. Πρόσθεσε πως δέχεται άδικη επίθεση και πως ακόμη και τα πιο ασύστολα ψεύδη έχουν ένα όριο.
Στις δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του τύπου απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν παραιτείται κάποιος όταν δίνει μάχη για την αλήθεια, το δίκαιο και την εντιμότητα.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «ο Μιχάλης Λιάπης παραμένει έκθετος παρά την παράσταση που έδωσε σήμερα.»
«Είναι προφανές ότι επιμένει να παριστάνει πως δεν έχει αντιληφθεί τίποτα. Η έννοια της πολιτικής ευθύνης απουσιάζει από το λεξιλόγιό του», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και τόνισε πως «υπάρχει πολιτική ευθύνη, όταν υπάρχουν σκιές στις σχέσεις ενός υπουργού με επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία διεκδικούν και παίρνουν προμήθειες από φορείς του Δημοσίου που ο ίδιος εποπτεύει. Επ’ αυτού ο κ. Λιάπης δεν είπε τίποτα».
Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε διπλά έκθετο τον πρωθυπουργό, ο οποίος για άλλη μια φορά, τώρα και για λόγους συγγένειας, επιλέγει τη σιωπή και τη συγκάλυψη.

