Αργά το πρωί της Τρίτης και εν μέσω σύσκεψης για τον προεκλογικό αγώνα εντός του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά ξέσπασε καβγάς μεταξύ του Ανδρέα Λυκουρέντζου, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, και του Γιώργου Μουρούτη, αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Λέγεται πως ο κ. Λυκουρέντζος σε εξαιρετικά οργισμένο τόνο υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του. Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους. Το ύφος ήταν τραχύ. Ο κ. Μουρούτης κατηγόρησε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ότι διαλύει το κόμμα και μάλιστα τη στιγμή που το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται στην τελική ευθεία των εκλογών.

Αυτά ως προς το θεαθήναι, διότι η πραγματικότητα -όπως πάντα- είναι διαφορετική. Ο κ. Λυκουρέντζος εδώ και αρκετό καιρό έχει διαγνώσει πως εξελίσσονται κινήσεις και μάλιστα εντός Αρκαδίας, που είναι και η έδρα του, τις οποίες εκλαμβάνει ως υπονομευτικές.

Συγκεκριμένα, στην περιφέρεια αυτή κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Κώστας Βλάσσης, γιατρός, πολύ στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο της Πολιτικής Άνοιξης, καθώς και ο Παναγιώτης Καρβελάς, αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενώσεως, επίσης γιατρός, όπως και ο Βλάσσης, και επίσης φίλος του προέδρου.

Έμπειρος ο κ. Λυκουρέντζος αντιλαμβάνεται πως οι κινήσεις αυτές έχουν άμεση σχέση με το στενό κονκλάβιο της Συγγρού και ως εκ τούτου οι αποφάσεις εκπορεύονται άνωθεν.

Η σημερινή έκρηξή του λοιπόν, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από τον επίσης στενό συνεργάτη του ακραιφνούς προεδρικού Γιάννη Μιχελάκη, δεν οφείλεται στις κριτικές επί των οργανωτικών δεξιοτήτων του αλλά αφορά στην πολιτική ουσία των πραγμάτων.

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, πάντως, φέρονται να έμειναν άφωνοι μπροστά στην οξύτητα της σύγκρουσης και τη φραστική ένταση που επικράτησε. Ο κ. Λυκουρέντζος αποχώρησε από το γραφείο του προέδρου.

Αργότερα, αν και επιχειρήθηκε να αποσιωπηθεί, όχι το περιστατικό διότι θα ήταν αδύνατον, αλλά το πραγματικό περιεχόμενο του καβγά, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται θέμα παραίτησης του κ. Λυκουρέντζου. Προφανώς μέχρι νεωτέρας.